621 243 451

Avantatges i desavantatges de les lents de contacte

Avantatges i desavantatges de les Lentilles

Utilitzar lentilles o no, és una opció personal de cadascú, ja que tant amb les ulleres graduades com amb les lents de contacte es poden corregir la majoria dels problemes de la vista: miopia, hipermetropia, astigmatisme i presbícia (o vista cansada).

Si estàs pensant en provar les lentilles, però tens molts dubtes, et donem un llistat de pros i contres perquè en tinguis més coneixements.

 

Avantatges de les lents de contacte

· Ample camp de visió: les lents de contacte ofereixen un camp de visió total pel fet d’estar en contacte directe amb la còrnia, tant si es mira al centre com als laterals. En canvi l’usuari/a d’ulleres sempre veurà delimitada la seva visió per la muntura.

· Comoditat: normalment resulten més còmodes i l’usuari gairebé no nota que les porta posades (si no hi ha cap contraindicació). Són ideals per a practicar esport (excepte els aquàtics, que no ho recomanem) o treballar amb instruments com càmeres de fotografiar, o microscopis, ja que no s’entelen.

· Nous materials: els materials amb què es fabriquen les lentilles han evolucionat molt i actualment estan fetes de materials transpirables i amb substàncies similars a les llàgrimes de l’ull (hidrogels i silicones).

· Estètica: la seva invisibilitat dona sensació de llibertat i comoditat, a part que la persona que les porta no mostra cap canvi d’imatge. Les lentilles són perfectes per a les persones que no se senten còmodes portant ulleres graduades.

 

Desavantatges de les lents de contacte

· Període d’adaptació: començar a portar lentilles comporta passar per un període d’adaptació (una o dues setmanes) per comprovar que la lent fa la seva correcte funció i l’ull de l’usuari/a accepta sense cap problema la lentilla. A més, també cal aprendre la tècnica de posar i treure les lents de manera correcte per evitar trencar la lentilla o provocar alguna ferida a l’ull.

· Manteniment higiènic: les lentilles requereixen un manteniment de neteja diària amb líquid per a lents de contacte per evitar infeccions (si les lentilles són quinzenals, mensuals o anuals). És important seguir correctament les instruccions de l’optometrista, ja que l’ús incorrecte de les lents de contacte pot causar afectacions visuals amb greus conseqüències per a la salut.
En el cas de les lentilles diàries (les més recomenades), també cal seguir unes pautes higièniques a l’hora de manipular-les.

· Límit d’ús: les lentilles es poden utilitzar diàriament, però es recomana no portar-les posades més de 8h o 10h. I mai utilitzar-les més de 12h. També cal tenir en compte que les lentilles tenen una caducitat definida, tant la primera obertura com el període d’ús. Utilitzar una lent de contacte caducada, pot provocar ferides a la còrnia, al·lèrgies o infeccions.

· Sequedat ocular: l’ús continuat de lentilles pot provocat sequedat ocular, agreujat pels aires condicionats, calefaccions, estat hormonal i certes medicacions. En aquest cas, és positiu utilitzar solucions hidratants per proporcionar una correcte hidratació de l’ull.

 

Com a optometristes amb 75 d’experiència professional et recomanem que abans de decidir si portar lentilles o no, et facis una revisió de la vista i et deixis aconsellar per l’optometrista.

Fes el pas cap a les lentilles acompanyat d’un professional.

Més consells de salut auditiva

Beneficis d’utilitzar audiòfons

Beneficis d’utilitzar audiòfons

Beneficis d’utilitzar audiòfonsL’oïda és un dels cincs sentits que tenim les persones i gràcies a aquest, podem percebre els sons del món exterior: la música, la remor del mar, el vent, les...