621 243 451

Consells per cuidar la vista a l’estiu

consells per cuidar la vista a l'estiu

Quan arriba l’estiu, els nostres ulls estan exposats a més riscos de l’habitual, per aquest motiu els hem de protegir per evitar problemes a mitjà i curt termini. Aquí us donem uns consells de com cuidar la vista aquest estiu.

Protecció ocular a les piscines

Les piscines són unes de les principals causes de les irritacions oculars i conjuntivitis degut a la cloramina de l’aigua sobretot en piscines públiques. Generalment quan se’ns irriten els ulls en donem la culpa al clor, però no és el veritable culpable. La cloramina, també té una part de responsabilitat. Es tracta d’un compost químic  que s’utilitza com a desinfectant a les piscines però que també s’origina espontàniament per la combinació del clor amb l’amoníac procedent de l’orina i la suor a l’aigua. Com més temps  estiguem exposats a aquest compost, més possibilitats de patir alguna patologia tindrem.

Des d’Òptica Rodrigo recomanem prendre mesures que minimitzin els efectes com pot ser la utilització d’ulleres de natació o busseig per evitar estar en contacte directe amb els agents irritants. Si s’utilitzen lents de contacte encara s’ha de tenir molta més cura, ja que no són aptes per la seva utilització sota l’aigua i poden ser el focus de moltes infeccions oculars.

Recordem que avui en dia es poden fer ulleres de natació graduades si fos el cas. També recomanem dutxar-se amb aigua neta abans i després de banyar-nos.

Evitar portar lents de contacte

Els òptics no recomanem utilitzar lents de contacte per anar a la piscina o la platja ja que el sol, la sorra, el clor, la suor i l’aigua poden provocar fortes irritacions als ulls que poden acabar provocant greus lesions oculars.

En la seva utilització fora de les aigües, aconsellem les lents de contacte diàries (d’un sol ús) per minimitzar riscos innecessaris com els d’higiene, manipulació, o riscs d’infeccions fúngiques, les més greus en aquests casos. Un exemple és la conjuntivitis per Acanthamoeba, una infecció ocular amb mal pronòstic. Recordar que no totes les solucions de neteja per al manteniment de lents de contacte maten aquest tipus de fong.

Evitar els aires condicionats

A l’estiu, l’ús continuat de l’aire condicionat sumat a l’ús de dispositius digitals, provoca que els nostres ulls s’irritin, piquin, es posin vermells i en molts casos es ressequin.

Per evitar aquesta situació recomanem engegar el mínim possible l’aire condicionat, utilitzar ulleres antireflectants amb filtre de llum blava davant les pantalles digitals, parpellejar freqüentment, i en cas de notar sequedat, sensació de sorra als ulls o llagrimeig, es recomanable utilitzar llàgrima artificial per hidratar l’ull.

Utilitzar ulleres de sol

A l’estiu, a l’igual que protegim la nostra pell amb cremes, hem de protegir els nostres ulls amb ulleres de sol homologades. Ulleres adquirides en una òptica per assegurar-nos que porten la màxima protecció contra els raigs UV (A-B i C). I a ser possible, recomanem utilitzar ulleres de sol amb vidres polaritzats si hem de conduir, fer esports a alta muntanya, o esports d’aigua ja que a causa de l’altitud, els efectes mirall, o els reflexos a l’aigua, la radiació exposada als nostres ulls és molt superior a la normal.

En el cas dels infants, els ulls dels nens són més permeables a la llum perquè el cristal·lí no està format per complet i la retina està desprotegida. En aquest sentit hem de tenir especial cura a l’hora de protegir la seva visió i utilitzar ulleres de sol infantils adequades.

Des d’Òptica Rodrigo recomanem, tant a adults com a infants, utilitzar les ulleres de sol durant tot el dia, ja que els rajos UV, tot i ser imperceptibles, també són presents els dies ennuvolats o a les zones d’ombra.

 

Si tens algun dubte sobre la teva salut ocular vine a la nostra Òptica i t’ajudarem.

Més consells de salut auditiva

Beneficis d’utilitzar audiòfons

Beneficis d’utilitzar audiòfons

Beneficis d’utilitzar audiòfonsL’oïda és un dels cincs sentits que tenim les persones i gràcies a aquest, podem percebre els sons del món exterior: la música, la remor del mar, el vent, les...